Uutiset :: Naaraat :: Urokset :: Pennut :: Kastraatit :: Tietoa :: Linkit :: Yhteystiedot


Noxx on pieni kissala Espoossa ja tavoitteenamme on kasvattaa terveitä hopeaitämaisia joissa on luonteen puolesta "sitä jotakin". Kasvatukseen käytämme vain täysin terveitä, ihanan sosiaalisia ja hyväluonteisia kissoja. Pyrimme tietenkin samalla mahdollisimman rodunomaiseen tyyppiin, näitä huomattavasti tärkeämpiä seikkoja unohtamatta. 

Ihannekissamme on rohkea ja puhelias, kaikkeen osallistuva sylikissa. Itämaisten ulkonäössä arvostamme erityisesti siroja linjoja sekä kehon, raajojen että pään muodoissa, hyvää turkinlaatua, kauniita kuvioita, hyvin asettuneita korvia, ja silmiä jotka eivät ole liian viirut, vaan kauniin avoimet. 

Hopeanväriset itämaiset pitkäkarvat ovat äärimmäisen harvinaisia, Suomessa tämänvärisiä kissoja on vain muutamia kymmeniä. Keskitymme määrän sijaan laatuun ja haluamme käyttää kasvatuksessamme vain mahdollisimman standardinomaisia ja ehdottoman hyväluonteisia kissoja. Kun samalla kasvatamme harvinaista väriä (hopea) ja harvinaista rotua (itämainen pitkäkarva) niin meillä on pentuja vain ajoittain, ja jos olet kiinnostunut tietyntyyppisestä tai -värisestä pennusta sinun kannattaa ottaa meihin yhteyttä ajoissa. Kerromme myös mielellämme tulevista pentusuunnitelmistamme esimerkiksi sähköpostitse.

Ennen pennun hankintaa

Toivomme että jokainen meillä syntyneistä pennuista saisi pysyvän kodin jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Ennen päätöstä pennun ottamisesta pyydämme että mietit läpi seuraavat asiat:

* onko kukaan perheessä allerginen kissoille? Onko koko perhe mukana pentuprojektissa?
* oletko valmis huolehtimaan kissasta jopa 15-20 vuoden ajan?
* onko kissoille tiedossa hoitopaikka mikäli muu perhe lähtee lomalle? 

* oletko varautunut yllättäviin eläinlääkärikuluihin mikäli kissa äkillisesti sairastuu tai loukkaantuu? 
* oletko huomioinnut että lemmikin pito väistämättä tulee näkymään kodissasi, sohvaan saattaa ilmestyä kynnenjälkiä, koriste-esineet voivat joutua kissanleluiksi ja huonekasvisi saattavat joutua pienen puutarhuroinnin kohteeksi?
 
 

Myyntiehtomme

* käytössämme on Kissaliitto r.y.:n sopimus kissakaupasta, lisäksi sopimuksen liitteeksi kirjataan ostajan kanssa sovitut asiat kissan hoidosta (mm. ulkoilusta), jälleenmyynnistä sekä kissan mahdollisesta siitoskäytöstä. 

* lemmikkitasoiset pennut myydään lemmikkihintaan joko valmiiksi leikattuina tai ns. leikkautussopimuksella, jolloin ostaja sitoutuu leikkauttamaan kissan 8 kk:n ikään mennessä. Eläinlääkäri tekee toimenpiteestä merkinnän kissan rekisterikirjaan ja ostaja toimittaa meille tästä kopion.

* myymme pentuja vain sisäkissoiksi, ulkoilun on ehdottomasti tapahduttava valjaissa tai verkotetussa ulkotarhassa.

* pennuista pyydämme 100 euron varausmaksun, joka on osa lopullista kauppasummaa. Sitoudumme pitämään pennun varattuna vasta sen jälkeen kun varausmaksu on suoritettu. Varausmaksu voidaan palauttaa vain mikäli kauppa peruuntuu meidän toimestamme.
 

Mitä pennun myyntihintaan kuuluu

* Kahdet rokotukset
* Madotukset x 3-4
* Sirutus
* Eläinlääkärin tarkastus
* Rekisterikirja
* Kirjalliset hoito-ohjeet
* Pentupaketti, joka sisältää tuttuja ruokia ja leluja

Pentujen hinnat ovat yleensä alkaen 750 euroa.

Mitä uusi pentu tarvitsee

Lemmikeille markkinoidaan kaikenlaista enemmän ja vähemmän tarpeellista, tähän olen yrittänyt listata mitä pennulle on vähintään hankittava:

* ruoka- ja vesikupit, ainakin vesikupin kannattaa olla keraaminen jolloin se ei kaadu kovin helposti
* hiekkalaatikko ja hiekkaa tai vaihtoehtoisesti ritilävessa ja puupelletit
* kuljetusboksi, mieluiten kunnon muovinen, ei korilaatikkoa
* laadukasta penturuokaa eläinkaupasta
* kiipeily- ja raapimispuu mikäli et halua että huonekalujasi käytetään tähän tarkoitukseen

Muuta tarpeellista:

* leluja, kissalle tosin kelpaa myös mikä tahansa itsetehty leikkikalu kuten pullonkorkit, sanomalehtipaperista tehdyt kerät jne
* vakuutus, mikäli haluat tasata eläinlääkärikuluja
* valjaat ja hihna tai ulkotarha mikäli haluat ulkoiluttaa kissaasi

Kissan perushoidosta on erinomainen artikkeli Incat-yhdistyksen sivuilla. Turkinhoidosta voi tarkentaa sen verran, ettei itämaisen lyhytkarvan tai pitkäkarvan turkkia tarvitse hoitaa mitenkään, ei edes harjata. Ainoastaan leikkaamattoman kissan voi turkin rasvoittumisen takia joskus joutua pesemään, mutta itämaisen pesuksi riittää yleensä yksi pesukerta tiskiaineella. Pesun ja pyyhekuivauksen jälkeen turkin voi antaa kuivua itsekseen.


 

Pennun tasosta

Kaikki kissamme ovat ensisijaisesti lemmikkejä, eikä näyttely- tai siitostasoisena myytyä kissaa välttämättä ikinä tarvitse pennuttaa tai tuoda näyttelyihin. Käymme kuitenkin läpi eri käsitteet jotta tiedät mitä niillä tarkoitetaan ja pystyt etukäteen miettimään minkä tasoinen kissa sopisi juuri sinulle. 

Lemmikkitasoinen – pentu, jolla on jokin näyttely- ja siitosuraa haittaava vika, kuten hännän mutka, napatyrä, rintalastakoukku, värivirhe tai uroksella laskeutumattomat kivekset. Näistä värivirheet, häntäviat ja rintalastakoukut ovat kissalle täysin harmittomia, lähinnä esteettisiä virheitä, niistä kuitenkin rangaistaan näyttelyissä eikä kissaa vikojen periytyvyyden takia toivota käytettävän jalostuksessa. Napatyrä joudutaan joskus leikkaamaan, samoin laskeutumattomat kivekset joudutaan poistamaan tavallista kastraatiota suuremmassa ja kalliimmassa operaatiossa. Tämä huomioidaan luonnollisesti alennuksena pennun hinnassa. Pentu voi olla lemmikkitasoinen myös, jos sillä on muuten vain näyttelyitä ajatellen hieman vaatimattomampi ulkonäkö. Näyttelyissä saa toki lemmikkipennun kanssa käydä, mutta menestystä ei kannata odottaa. Lemmikkitasoisia pentuja ei ole tarkoitettu kasvatukseen ja ne rekisteröidään "ei kasvatukseen" -merkinnällä. Lemmikkitasoisen pennun jälkeläisiä ei siis saa rekisteröityä. Kasvatuskiellon voi perua vain perustellusta syystä kasvattajan toimesta.

Näyttelytasoinen – pentu, joka on lupaava tyypin suhteen ja täysin virheetön luovutusiässä, mutta jonka sisaruksista jo tarpeeksi moni on jatkamassa siitoskäytössä. Näyttelymenestykselle ei voi antaa takeita, pentu kasvaa ja kehittyy joskus jopa parivuotiaaksi asti ja tyyppi siis voi muuttua. Kasvu tarkoittaa myös, että luusto on vielä muotoutumassa ja on täysin mahdollista, että luovutusiässä virheettömälle pennulle myöhemmin kehittyykin häntämutka tai rintalastakoukku, joskin tämä on harvinaista. Lemmikki- ja näyttelytasoisina myytyjä pentuja ei ole tarkoitettu kasvatukseen ja ne rekisteröidään "ei-kasvatukseen" -merkinnällä. Myyntihinta on tämän takia alhaisempi kuin siitostasoisella pennulla.

Siitostasoinen – pentu, joka on kaikin puolin lupaava yksilö ja voi soveltua myös kasvatuskäyttöön. Kissan siitoskäytöstä on aina sovittava etukäteen, tällöin sovitaan myös mahdollisista korvauksista mikäli kissalle kehittyy jokin siitoskäytön estävä vika. Joskus meillä voi myös olla pentuja annettavana sijoitukseen.

Uutiset :: Naaraat :: Urokset :: Pennut :: Kastraatit :: Tietoa :: Linkit :: Yhteystiedot

© FIN*Noxx